Glazen tuinkamer schoonmaken: dit zijn onze tips

Buitenkamer met glazen wand

Een glazen tuinkamer zorgt voor veel comfort. Vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar kan er dankzij het opwarmende effect onder een glazen tuinkamer Van van Ee van het buitenleven genoten worden. Een vraag die wij veel krijgen is welk en hoeveel onderhoud een glazen tuinkamer nodig heeft. In deze blog vertellen wij u er alles over en geven we handige tips.

De goot

Verwijder het blad uit de goot van uw tuinkamer

De eerste stap bij het schoonmaken van uw tuinkamer met glas is het schoonmaken van de goot. Tuinkamers Van van Ee zijn standaard voorzien van een bladvanger; zo wordt de meeste rommel uit de goot geweerd. Kleine blaadjes en andere rommel verwijdert u eenvoudig door de bladvanger uit de goot te verwijderen (deze kunt u er zo uitpakken) en de goot met een klein schepje leeg te scheppen in een emmer. Nadat het grove vuil verwijderd is spoelt u de de goot goed door met water zodat deze weer volledig schoon is: zo is een optimale waterafvoer gegarandeerd!

Aluminium overkapping lois
De basis

Het aluminium van de tuinkamer schoonmaken

Wat vaak wordt vergeten maar belangrijk is om mee te beginnen, is de constructie van de tuinkamer. Meestal is dit een aluminium constructie, afgewerkt met een poedercoating. Deze moet minimaal twee keer per jaar grondig gereinigd worden om zo de levensduur optimaal te verlengen. En woont u in de kustomgeving, met veel zoutaanslag? Dan is het belangrijk om dit vaker te doen, denk aan zo’n vier keer per jaar.

Het aluminium kunt u eenvoudig schoonmaken met algemene schoonmaakmiddelen. Gebruik daarbij nooit bijtende, chemische schoonmaakmiddelen; hiermee kan de coating beschadigd raken. Wanneer u gaat schoonmaken adviseren wij het gebruik van een emmer met sop en/of de tuinslang en geen hogedrukreiniger. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger kan namelijk de coating beschadigd raken of de rubbers van het glas verschuiven; met lekkages tot gevolg.

Het glas

Het reinigen van het glas van uw tuinkamer

Tijd om ook het glas schoon te maken! Dit doet u met veel water, door bijvoorbeeld de tuinslang te gebruiken. Op het glas van uw tuinkamer kan namelijk wat zand liggen en als u te snel gaat schrobben kan dat tot gevolg hebben dat de fijne zandkorrels kleine krassen in het glas veroorzaken.

Ook voor het glas geldt: geen grove, chemische schoonmaakmiddelen. Algemene schoonmaakmiddelen voor glas zijn zeer geschikt voor het schoonmaken van uw glazen tuinkamer.

Buitenkamer met glazen wand

Tip: denk ook aan uw veiligheid

Bij het schoonmaken van uw glazen tuinkamer staat uw eigen veiligheid natuurlijk op 1. Allereerst mag u niet op de glazen tuinkamer lopen, om zo schade en ongelukken te voorkomen. Wij adviseren een stevige trap voor de tuinkamer te zetten en zowel de constructie als het glas met een lange schoonmaakstok te reinigen.

Helemaal geen risico lopen? Schakel dan een glazenwasser in. Glazenwassers hebben over het algemeen veel ervaring met het schoonmaken van glazen tuinkamers en hebben alle gereedschappen voorhanden.

Glazen wanden

Maak ook de zijkanten van uw tuinkamer schoon

Heeft u van uw glazen overkapping een complete tuinkamer gemaakt door de zijkanten ook te voorzien van glazen wanden. Dan is het belangrijk om ook die goed te reinigen. Begin met de onderrail. Want het vuil in de onderrail zorgt voor een stroef lopende glaswand. Veeg de onderrail uit met een stoffer en spoel hem vervolgens door met veel water. Wanneer u dit regelmatig doet bent u verzekert van een goed lopende glaswand.

Het glas van de glaswanden schoonmaken spreekt voor zich. Deze maakt u op dezelfde manier schoon als de ramen van uw woning.

Ontdek het comfort van de glazen tuinkamers Van van Ee

Met bovenstaande tips maakt u uw glazen tuinkamer in een paar stappen schoon. Wilt u het comfort en het design van de tuinkamer Van van Ee zelf ervaren? Maak dan een afspraak in onze inspirerende showroom in Ede; wij ontmoeten u graag!

Realisatie door Zeker Zichtbaar