Dit is de reden waarom buiten zijn zo gezond is

Uit een onderzoek van Wageningen University blijkt dat ruim 9 op de 10 Nederlanders het erg gezond vinden om buiten te zijn. Meer dan de helft van de mensen vindt zichzelf een buitenmens. Dit terwijl Nederlanders ruim 90% van de tijd binnen doorbrengen. Want wanneer er geen zonnetje schijnt blijven we massaal binnen zitten. Zo veel komen we dus niet buiten. Maar dat gaat veranderen wanneer u deze blog gelezen hebt.

Je geest scherp houden

Volgens de onderzoeker Agnes van den Berg houdt een dagelijkse portie natuur uw geest scherp. Na twintig minuten in de natuur gaat het stresshormoon in ons lijf aantoonbaar naar beneden. Hier hoeft u niet eens voor te bewegen. Hoe ideaal is dat! Alleen in de natuur aanwezig zijn is al voldoende. Onze tip: Ga zitten, laat de natuur op u inwerken en vergeet alles om u heen. Geniet van de natuur.

Weg met die winterdip

De winter is een donkere tijd. De zon schijnt minder, het regent vaker en het is erg koud. Veel mensen hebben in de winter last van een winterdip. Mensen met een winterdip ervaren extreme vermoeidheid en blijven binnen zitten. Toch is het belangrijk om naar buiten te gaan. Wanneer u buiten bent, gaat uw lichaam meer melatonine aanmaken. Dit hormoon zorgt ervoor dat u ’s nachts veel beter kan slapen. Hoe meer melatonine, hoe beter u slaapt. En zeg nou eerlijk, wat extra slaap kunnen we allemaal wel gebruiken toch?

 

Bijna niet te geloven

U gelooft het niet, maar uit onderzoek van Wageningen University is gebleken dat mensen voorspoediger herstellen wanneer ze uitkijken over een groene omgeving. Alleen het uitkijken over een groene omgeving was al genoeg. De ziekenhuispatiënten die herstellende waren, in een kamer met uitzicht op de bomen, hadden minder sterke pijnstillers nodig en gingen sneller naar huis. Een groene omgeving helpt dus zelfs bij het genezingsproces. Bijna ongeloofwaardig, maar wel bewezen!

 

Genieten onder de terrasoverkapping

Kortom, buiten zijn heeft allerlei voordelen. Onze karakteristieke tuinkamers zorgen ervoor dat u meer buiten komt dan voorheen. Dit is een heerlijke plek om te genieten van de stilte. Of juist de ideale plaats om een avondje te borrelen met vrienden. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Hier ontstaan verhalen en worden herinneringen gemaakt. Kies een tuinkamer met verwarming zodat u seizoen in, seizoen uit buiten kan zijn. Samen met vrienden of familie genieten van de vrijheid die een overkapping biedt.

Meer buiten zijn? Maak kennis met onze karakteristieke tuinkamers! Wij vertellen u er alles over in onze showroom.

Realisatie door Zeker Zichtbaar