Onderhoud & schoonmaak tips

Optimaal genieten

Lamellen tuinkamers zijn een prachtige toevoeging op uw tuin of terras. Een heerlijke manier om te genieten van uw tuin. Het liefst zo lang en zo vaak mogelijk natuurlijk. Maar daarvoor is een schoonmaakbeurt – ondanks de onderhoudsvrije en duurzame materialen – zo nu en dan wel aan te raden. Afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin, kunt u dit het beste 2x per jaar doen. Net na de winter en net na de zomer. In dit artikel leggen wij uit hoe!

Algemene tips om rekening mee te houden

 Altijd aan uw eigen veiligheid denken
 Altijd lauwwarm water om voor en na te spoelen gebruiken
 Altijd PH neutrale schoonmaakmiddelen gebruiken

 Nooit grove schoonmaakmaterialen zoals schuur- of staalsponzen gebruiken
 Nooit sterke schoonmaakmiddelen zoals thinner of soda gebruiken
 Nooit een hogedrukspuit gebruiken

Schoonmaken Lamellen overkapping
Tip 1

Lamellen & kolommen

Een tuinkamer bestaat uit verschillende onderdelen. Zowel de roteerbare lamellen als de kolommen (staanders) zijn van aluminium gemaakt. Beiden kunt u op dezelfde manier schoonmaken. Het best doet u dat zo’n 2x per jaar, afhankelijk van uw omgeving. Dat betekent: voorspoelen met lauw water om vuil weg te spoelen. Vervolgens verwijdert u aangehecht vuil met een zachte spons en een PH-neutrale zeep zodat de laklagen niet aangetast worden.

Schoonmaken Lamellen overkapping
Tip 2

Afvoer & goot

Lamellen tuinkamers zijn waterwerend in gesloten toestand. Dankzij de geïntegreerde watergeleidingskanalen wordt het water naar de kolommen afgevoerd. U doet er voldoende aan door af en toe de goot te ontzien van vuile deeltjes, bladeren en takjes die op het rooster blijven liggen. Zo behoudt u een vrije afvoer van het water.

Schoonmaken zonweringsdoek
Tip 3

Screens

De screens aan de zijkanten van een lamellen tuinkamer zijn gemaakt van polyester. Het is een sterk en duurzaam materiaal. Om dat zo te houden kunt u ze het best regelmatig schoonmaken. Spoel ze hiervoor af met lauw water en maak vervolgens schoon met een PH-neutrale zeep en een zachte spons of een glasvezel doek. Hierna nog even afspoelen met een ruime hoeveelheid water en goed laten drogen.

Schoonmaken zonweringsdoek
Tip 4

Water in de groeven

Aan het zwemmen geweest? Regenbui overgekomen? Geen probleem! Water dat in de groeven blijft staan vormt geen gevaar voor uw tuinkamer. Het materiaal is hier tegen bestand. Dit water hoeft u dus niet te verwijderen.

Realisatie door Zeker Zichtbaar