Hoeveel kost een tuinkamer?

Terrasoverkapping staal

De laatste jaren maakt de tuinkamer een flinke opmars. En dat is niet vreemd. In een tijd waarin we steeds drukker worden is er behoefte aan een sfeervolle plek om buiten te leven. Een plek waar binnen en buiten samenkomen en die comfortabel is, het hele jaar door. Bij Van van Ee maken we graag deze unieke tuinkamers voor onze klanten. Maar hoeveel kost nu een tuinkamer? In deze blog leggen wij uit hoe onze prijzen zijn opgebouwd en met welk bedrag u rekening moet houden.

De verschillende soorten

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is de ruimte tussen binnen en buiten in. Niet geïsoleerd, maar wel afgesloten van regen, wind en kou. Zo is deze ruimte de ideale balans tussen het comfort van binnen en de rust van buiten. In de meeste gevallen is een tuinkamer een  glazen dak – maar dit kan ook een dak met lamellen of doek zijn – met daaromheen wanden van glas, lamellen of doek. Op deze manier heeft u zelf de controle over zonlicht, de wind en de temperatuur.

Tuinkamers zijn er in alle soorten en maten. Van goedkope standaardoplossingen van basis-kwaliteit tot maatwerk, hoge kwaliteit tuinkamers. Bij Van van Ee kiezen wij voor de duurzame keuze. Onze tuinkamers zijn gemaakt van de beste materialen en hebben unieke ontwerpen. Geschikt om tientallen jaren van te genieten en een investering in uw huis.

Stalen terrasoverkapping glas

De prijsopbouw van een tuinkamer

Een tuinkamer bestaat uit verschillende onderdelen. Het grootste, en daarmee het meest prijsbepalende, onderdeel is het dak. U kunt kiezen uit verschillende daken. Van minimalistisch aluminium met glas, tot een robuuste stalen tuinkamer. Passend bij uw woning. Het dak kost op een afmeting van 5 x 3,5 meter gemiddeld zo’n €17.500,- tot €25.000,-. En hoe groter de tuinkamer, hoe goedkoper per vierkante meter.

Vervolgens hebben we de wanden. U kunt kiezen voor flexibele glazen wanden waarmee u uw tuinkamer aan alle zijden open, of juist dicht kunt zetten. Glazen wanden kosten gemiddeld zo’n €1.500,- per strekkende meter. Een glazen wand aan drie zijden van de overkapping (1 keer 5 meter, 2 keer 3,5 meter) kost dus zo’n €18.000,-. Ook kunt u kiezen voor flexibele screens, een vaste glazen of houten wand of flexibele lamellen.

Tot slot hebben we de accessoires. Hiermee maakt u uw tuinkamer helemaal compleet. Kies voor dimbare verlichting (ca. €1.000,-), flexibele en elektrisch bedienbare zonwering (ca. €8.000,-) of voor verwarming voor de koude dagen (ca. €1.000,-).

Passend bij uw budget

Ontwerp een tuinkamer passend bij uw budget

Door de vele opties zijn prijzen van tuinkamers in iedere situatie weer verschillend. Wij zoeken altijd, samen met u, naar de ideale balans tussen uw budget en de mogelijkheden. Een gemiddelde tuinkamer komt uit op zo’n 30 tot 60 duizend euro. Wilt u meer informatie over prijzen per model? Kijk dan op onze prijzenpagina. Wilt u een afspraak voor een tuinkamer in uw situatie? Maak dan een afspraak via onze website voor een bezoek aan de showroom of advies via videocall.

Glazen overkapping tuinkamer
Tuinkamer Alysa
Alysa glazen tuinkamer vrijstaand
Glazen tuinkamer Lois Van van Ee
Glaswanden tuinkamer
Glaswanden tuinkamer
Terras glaswanden tuinkamer
Glazen terrasoverkapping staal
Exclusieve tuinkamer Gorinchem
Exclusieve tuinkamer Gorinchem
Exclusieve tuinkamer Nunspeet
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Realisatie door Zeker Zichtbaar