Dit is het verschil tussen een tuinkamer en een veranda

Rondom overkappingen worden veel begrippen gebruikt: veranda, overkapping, tuinkamer, buitenkamer, serre en ga zo maar door. Twee veelgebruikte woorden zijn veranda en tuinkamer. In deze blog leggen wij u uit wat het verschil is tussen deze twee begrippen zodat u weet wat het beste bij u past.

Veranda

Wat is een veranda?

Een veranda betekent eigenlijk hetzelfde als overkapping of terrasoverkapping. Hiermee wordt een dak bedoeld om heerlijk, buiten onder te zitten. Veranda’s of overkappingen worden gemaakt van verschillende materialen. Bijvoorbeeld robuust hout of modern en strak aluminium. Met dichte daken of met een glazen of lamellen dak. Een veranda is dus enkel het dak. Deze kan desgewenst uitgebreid worden met mooie accessoires als verlichting, verwarming of zonwering.

Tuinkamer

En wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is eigenlijk de uitgebreide variant van een veranda of overkapping. Een ander woord voor tuinkamer is buitenkamer. De basis van de tuinkamer bestaat uit een dak, de veranda. Door dit dak af te sluiten met flexibele glazen (of houten, of aluminium) wanden ontstaat een semi-buitenruimte. Niet geïsoleerd maar wel afgesloten voor wind, zon en regen. Ook andere opties die bij veranda’s gekozen kunnen worden zijn mogelijk. Zoals verlichting, zonwering of verwarming.

Wat past het beste bij u?

Met een veranda creëert u een heerlijke plek om uw zomer te verlengen. Geniet lange zomeravonden van het buitenleven door de sfeervolle verlichting en heb een droge plek, ook met regenachtige dagen. Wilt u dit oprekken tot wel zo’n 10 maanden per jaar? Dan adviseren wij u van uw veranda een tuinkamer te maken door glazen wanden te plaatsen. Hiermee heeft u een ultra-comfortabele plek om het hele jaar door van het buitenleven te genieten!

TIP: wist u dat u ook later van uw veranda een tuinkamer kunt maken? Alle veranda’s Van van Ee kunnen later uitgebreid worden met flexibele glazen wanden. 

Veranda of tuinkamer? Bepaal met een van onze adviseurs wat het beste bij u past

Realisatie door Zeker Zichtbaar