Een serre of een tuinkamer? Veel overeenkomsten en toch ook heel verschillend

Buitenkamer met glazen wand in Vught

Als verlenging van de woning wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een tuinkamer of een serre. De combinatie van het comfort van een woning en tegelijkertijd de ervaring van het echte buitenleven maken zowel serre’s als tuinkamers erg populair. Maar wat zijn nu de verschillen tussen die twee en wanneer is welke optie het beste? In deze blog leggen wij het u uit.

Overeenkomsten en verschillen

Wat is een serre en wat is een tuinkamer?

Zowel serres als tuinkamers zijn tegenwoordig populair als verlening van de woonkamer. Beiden worden vaak gemaakt van aluminium profielen met daartussen veel glas. Zowel in de wanden als in het dak. Het verschil is dat een serre compleet geïsoleerd is en een tuinkamer bestaat uit niet geïsoleerde profielen en enkel glas. Wanneer u kiest voor een serre kunt u een volledige doorbraak maken naar de woning. Kiest u voor een tuinkamer dan blijft het een separate buitenruimte met daartussen buitenkozijnen zoals een schuifpui of openslaande deuren. Welke van deze twee opties het beste bij u past? Dat leest u verderop in deze blog.

Inspiratie door onze unieke projecten

Exclusieve buitenkamer Nunspeet
Lamellen overkapping
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Buitenkamer met glazen wand in Vught
Stalen terrasoverkapping glas
Stalen terrasoverkapping glas Rotterdam
Stalen terrasoverkapping glas Rotterdam
Een geïsoleerde serre

Volledig geïsoleerd als onderdeel van uw woning

Een serre is de beste optie als u ruimte tekort komt in uw woning (en daarom uit wilt breiden) en tegelijkertijd ook het echte buitenleven wilt ervaren. Een serre is dankzij het hoogwaardige isolatieglas een volwaardig onderdeel van de woning en kan met de centrale verwarming mee-verwarmd worden. Met luxe opties als ingebouwde verlichting en zonwering maakt u het comfort van uw serre helemaal compleet.

Omdat uw woning bij de keuze voor een serre echt uitgebouwd wordt moet u rekening houden met een flinke verbouwing. Het doorbreken van de gevel, maken van een betonvloer met verwarming en de andere stappen vragen flinke ingrepen aan de woning. Daarom betrekken wij

Sfeerbeeld buitenkamer Beekbergen
Een complete tuinkamer

De ideale balans tussen het buitenleven en ultiem comfort

Een tuinkamer is een afgesloten ruimte, die niet geïsoleerd is. De deuren tussen uw tuinkamer en woning blijven daarom gewoon bestaan. Door het veelvuldige gebruik van glas en ook luxe opties als verwarming en zonwering kunt u maar liefst 10 maanden per jaar van uw tuinkamer Van van Ee gebruikmaken.

Een tuinkamer laat u het buitenleven nog meer ervaren. Doordat de ruimte niet gestookt wordt met de centrale verwarming is deze lucht veel gezonder dan binnenshuis en dankzij het vele glas kunt u al met een mooi winterzonnetje buiten zitten. Precies die balans maken van een tuinkamer de ultieme buitenruimte.

Interieur van buitenkamer met glazen wanden

Twijfelt u nog? Laat u adviseren!

Twijfelt u nog welke oplossing het beste voor u geschikt is? Dat begrijpen wij! Al meer dan 35 jaar adviseren wij in de meest uiteenlopende situaties over de beste inrichting van de buitenruimte. Wij zien er naar uit om ook met u mee te denken en een passend voorstel uit te werken. Maak snel een afspraak in onze inspirerende showroom.

Realisatie door Zeker Zichtbaar