Showroom Ede Van van Ee
Het creëren en ontwikkelen van design tuinkamers

Jumbo Leefcomfort uit Barneveld gaat als Van van Ee door in Ede

EDE – Van van Ee ontwerpt, ontwikkelt en monteert luxe tuinkamers waarbij zij zich primair richten op consumenten in het hoger segment. Afgelopen jaar werd er met de ontwikkeling van een nieuw kantoor met designstudio, werkplaats en showroom hard aan de weg (de A12 bij Ede om precies te zijn) getimmerd. Dit nieuwe bedrijfspand is begin 2020 in gebruik genomen. Een verhuizing die parallel een nieuwe merknaam, identiteit en uitstraling met zich meebracht, welke gezamenlijk naar eigen zeggen “beter aansluit bij de missie om mensen in optimaal comfort van het buitenleven te helpen genieten”.

 

Vijfendertig jaar lang opereerde het familiebedrijf vanuit Barneveld op de markt van zonweringen en rolluiken. Met de slogan ‘Zo sterk als een olifant’, duidend op de kwaliteit van de producten, werd hier met de ontwikkeling en verkoop van tuinkamers de corebusiness van vandaag de dag aan toegevoegd. Nadat Gerard ‘de zoon van’ Gerrit van Ee (oprichter van het familiebedrijf in 1984 en nog altijd actief in de zaak) in 2000 in het bedrijf stapte, werd hij achter de schermen al snel de drijvende kracht achter de ontwikkeling van een serie eigen design tuinkamers. Inmiddels is hij als hét gezicht Van van Ee meer op de voorgrond getreden en heeft hij een heldere visie op zowel de branche als op de koers die het bedrijf moet volgen om een designmerk te worden. Een transitie die ruim drie jaar geleden begon met het zoeken naar een nieuwe, meer onderscheidende bedrijfsnaam en logo.

Doordat Van van Ee (toen nog Jumbo) in de afgelopen jaren meer en meer het hoger segment is gaan bedienen klopte de associatie met de landelijk bekende supermarktketen niet langer. Na wat omzwervingen kwam het familiebedrijf uit bij de eigen familienaam. Met de toevoeging van een extra ‘Van’ werd het onderscheidende element gevonden dat van de familienaam een merknaam maakt: Van van Ee. Het familiaire gevoel komt ook terug in de productnamen van de tuinkamers, waar er gekozen is voor menselijke voornamen zoals Vigo (staal), Luc (aluminium), Vince (lamellen) en Alysa. Laatstgenoemde is het nieuwste lid van de familie tuinkamers. Een elegant model dat gekenmerkt wordt door een design dat voor 90% uit glas bestaat, waarvoor zij de German Design Award 2020 in de wacht sleepte(n).

 

Met de naamswijziging en de verhuizing van het te krap geworden, klassieke kantoor in Barneveld naar het ruim opgezette, moderne pand op een zichtlocatie langs de A12 in/bij Ede is Van van Ee klaar voor de toekomst. Alle tuinkamers zijn op afspraak te bewonderen op de tweede verdieping, waar de in-house ‘Van van Eexperience’, zoals ze de showroom noemen, zich bevindt.

Gerrit en Gerard van Ee
Realisatie door Zeker Zichtbaar