Tuinkamer met heater of kachel? Dit zijn de verschillen

Exclusieve tuinkamer serre

Met verwarming verlengt u het comfort van uw tuinkamer en kunt u zo al snel 10 maanden per jaar van het buitenleven genieten. Een comfortabele en functionele manier voor warmte op uw terras zijn infrarood heaters. Maar tegenwoordig worden ook steeds vaker kachels geplaatst in tuinkamers. In deze blog leest u de verschillen tussen deze manieren van verwarmen én wat Van van Ee adviseert voor uw tuinkamer.

Infrarood

Comfortabele warmte van infrarood heaters

Traditioneel worden vaak infrarood heaters geplaatst voor warmte op het terras. En dat is niet vreemd. Infrarood heaters zijn namelijk een zowel gemakkelijk te bedienen als comfortabele optie voor verwarming. Met de speciale infrarood lamp heeft u al binnen enkele seconden warmte.

Een infrarood heater verwarmt niet de tuinkamer zelf maar de elementen daaronder. De temperatuur in uw tuinkamer zal dus niet veel hoger worden. Dat maakt een infrarood heater gelijk ook heel geschikt voor buitenruimte’s waar de warmte anders snel verwaaid.

Details Luxe overkapping Vince Lienden
Sfeervolle haard

Sfeer en warmte met een buitenhaard

Tegenwoordig worden ook steeds vaker haarden toegepast onder een tuinkamer. Dankzij de vlammen ontstaat naast warmte ook een sfeervol beeld. Het verschil met een infrarood heater is dat een kachel wel de ruimte op gaat warmen. De stralingswarmte is veel minder en alleen aanwezig als u dicht bij de kachel zit.

Haarden zijn er in veel soorten en maten. Van standaard gashaarden tot complete maatwerk houthaarden. Samen kijken we naar de beste haard voor uw tuinkamer en hoe die te integreren in uw tuinkamer.

Unieke luxe stalen overkapping

Haardeninspiratie

Exclusieve aluminium overkapping
Exclusieve tuinkamer Nunspeet
Unieke luxe stalen overkapping
Exclusieve stalen tuinkamer Bunschoten
Sfeerbeeld buitenkamer Beekbergen
Close up van details buitenkamer Beekbergen

Ontdek warmte met de tuinkamers Van van Ee

Bij Van van Ee geloven we in de kracht van een tuinkamer in combinatie met een sfeervolle haard. Daarom nodigen wij u graag uit in onze inspirerende showroom in Ede om u daar kennis te laten maken met de mogelijkheden en een plan op maat te maken. Maak nu een afspraak; wij ontmoeten u graag!

Realisatie door Zeker Zichtbaar