Tuinkamer of uitbouw? Dit zijn de verschillen!

Buitenkamer project in Vught

Als het gaat om een verlenging van de woonkamer komen er veel begrippen om de hoek. Tuinkamer, serre, buitenkamer, uitbouw enzovoorts. De twee meest gebruikte begrippen? Dat zijn tuinkamer en uitbouw. Maar wat is nu het verschil tussen een tuinkamer en een uitbouw? In deze blog leggen we de verschillen uit. Zo kunt u eenvoudig bepalen wat het beste bij ú past.

De verschillen

Wat is een tuinkamer en wat is een uitbouw?

Een uitbouw is een bekend begrip. Vaak is het een uitbreiding van de woonkamer of de keuken die in veel gevallen zelfs al met de nieuwbouw van een woning meegebouwd wordt. Het voordeel? Veel extra ruimte en in de meeste gevallen kunt u hem vergunningsvrij plaatsen.

De laatste jaren horen we steeds meer over tuinkamers in plaats van een uitbouw. Een tuinkamer is een semi-geïsoleerde ruimte, waar een uitbouw helemaal geïsoleerd is. Het voordeel van de tuinkamer is dat het een échte buitenruime blijft die zomers eenvoudig bij het terras betrokken kan worden. In tuinkamers wordt vaak veel glas toegepast. Zo ervaart u de seizoenen optimaal.

Terrasoverkapping staal
Exclusieve buitenkamer Nunspeet
Lamellen overkapping
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Buitenkamer met glazen wand in Vught
Stalen terrasoverkapping glas
Stalen terrasoverkapping glas Rotterdam
Stalen terrasoverkapping glas Rotterdam
Een uitbouw

De voor- en nadelen van een uitbouw

Uitbouwen zijn niet voor niets zo populair. Het voordeel van een uitbouw is dat het volwaardig bij de woning betrokken kan worden. De oude doorgang naar buiten kan eruit en er ontstaat één grote, nieuwe ruimte. Doordat een uitbouw in veel gevallen vergunningsvrij geplaatst kan worden (check omgevingsloket.nl voor uw situatie), is het realiseren van een uitbouw relatief eenvoudig.

Er zitten ook nadelen aan het plaatsen van een uitbouw. Allereerst kost het vaak een flink stuk van uw tuin. Verder is het realiseren van een uitbouw een flinke verbouwing. Met alle bijbehorende stress, kosten en rommel tot gevolg. Tijdelijk leed, maar wel belangrijk om rekening mee te houden.

Glazen vouwwanden overkapping
Een tuinkamer

De voor- en nadelen van een tuinkamer

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinkamer in plaats van de traditionele uitbouw. En dat heeft een aantal redenen. Allereerst is een tuinkamer de ideale plek die binnen en buiten met elkaar verbindt. Doordat een tuinkamer wel afgesloten is middels wanden van glas, lamellen en/of hout, maar niet geïsoleerd is, ervaart u de seizoenen optimaal in een comfortabele omgeving. Verder kan een tuinkamer door het vele gebruik van glas zeker 10 maanden van het jaar gebruikt worden.

Een ander voordeel van een tuinkamer is dat de plaatsing redelijk eenvoudig is. Uw woning blijft exact hetzelfde terwijl de tuinkamer daar tegenaan wordt geplaatst. Comfortabel!

Lamellen terrasoverkapping Vince Van van Ee Renson Camargue

Ontdek de tuinkamers Van van Ee

Bij Van van Ee geloven we in de kracht van een tuinkamer. Het comfort, de luxe en dat in het midden van de natuur. Daarom is het onze passie om exclusieve tuinkamers te ontwerpen en te realiseren. Gemaakt van enkel hoogwaardige materialen en met de meest hoogwaardige designs. Ontdek het zelf en maak een afspraak met één van onze adviseurs in onze inspirerende showroom in Ede.

Realisatie door Zeker Zichtbaar