Veel wind in uw tuinkamer? Kies een oplossing die bij u past

Een frisse bries op het terras kan ’s zomers heerlijk verkoelend zijn. Maar als de zon verdwijnt en de avonden kouder worden kan diezelfde wind ook het verschil maken tussen buiten blijven zitten, of tóch naar binnen gaan. In deze blog lichten wij 4 manieren uit om uw terras windvrij te maken.

1.

Sluit af met flexibele glazen wanden

De meest gekozen manier om een overkapping af te sluiten is met flexibele glazen wanden. De transparante panelen kunnen eenvoudig dichtgeschoven worden en houden daarmee in een handomdraai de wind van uw terras. Het voordeel van een glazen wand is dat u altijd uw uitzicht richting de tuin behoudt. Verder houdt een glazen wand de warmte onder uw overkapping ook goed vast. Dat maakt van uw overkapping een echte tuinkamer een aangename plek om een lange zomer buiten te verblijven. Glazen wanden zijn er in verschillende varianten. Zo kunt u gaan voor enkel verschuifbare panelen, maar ook voor complete wegvouwbare wanden. Wat het beste bij u past? Daar komen we graag samen achter tijdens een afspraak in onze showroom.

2.

Screens met windbrekende doeken

Flexibele screens zijn met name bekend als zonwering. Maar wist u dat ze ook heel goed geschikt zijn als windwering? De stevige, polyester doeken hebben een open structuur en breken de windvlaag. Zo zit u comfortabel uit de wind. Doordat de doeken een transparante structuur hebben kunt u ook nog steeds goed naar buiten kijken. De voordelen van screens als windwering? Allereerst kunt u de screens volledig oprollen, zo belemmeren ze nooit het uitzicht wanneer u dat niet wilt. Verder zijn de screens windvast. Door de unieke ritstechnologie blijven de doeken strak en gaan ze niet klapperen door de wind. Tot slot zijn screens de ideale combinatie van wind- en zonwering. Zo kunt u met een systeem zowel de zon als de wind bepalen op uw terras.

Tuinkamer op maat | Exclusieve vrijstaande buitenkamers
Terrasoverkapping
Lamellen overkapping Renson Algarve
Alysa Van van Ee
Aluminium terrasoverkapping
Terrasoverkapping lamellen Vince Van van Ee Renson
3.

Lamellenwanden

Steeds vaker wordt er gekozen voor lamellenwanden. Dit relatief nieuwe type wand is namelijk niet alleen heel comfortabel, ook in het design van uw tuinkamer is het een mooie aanvulling. De draaibare lamellen kunt u in iedere stand verstellen. Van open en transparant tot gesloten en daarmee de ideale windvanger. Wilt u een compleet uitzicht? Door de panelen weg te schuiven ontstaat een open panorama naar de tuin. Deze kenmerken maken de lamellen wanden Van van Ee een unieke oplossing om de wind te weren.

4.

Vaste wand

Is het uitzicht niet belangrijk, bijvoorbeeld omdat uw tuinkamer tegen de tuin van de buren aanstaat, dan is een vaste wand ook een goede oplossing. Deze vaste wanden kunnen op veel manieren gerealiseerd worden. Helemaal passend in de stijl van uw tuinkamer. Vaste wanden kunnen gemaakt worden van veel verschillende houtsoorten, maar bijvoorbeeld ook van unieke, aluminium designprofielen. Wilt u een vaste wand in de stijl van uw woning? Zelfs een gestucte of gemetselde wand is mogelijk.

Een windvrij terras? Wij denken graag met u mee

Realisatie door Zeker Zichtbaar