Ga terug in de tijd en ontdek hoe de tuinkamers Van van Ee ontstaan zijn

Aluminium terrasoverkapping

Het verhaal Van van Ee

De eerste tuinkamer maakten we in 2005. Maar in die 15 jaar is er veel gebeurd. Onze eerste overkappingen waren eenvoudige modellen. Ze werden in grote aantallen, in massaproductie, gemaakt door onze leveranciers. Ze sloten totaal niet aan bij de persoonlijke wensen en de uitstraling van de woningen van onze klanten. 

Voor onze eerste tuinkamer gaan we 10 jaar terug in de tijd. We waren op zoek naar een overkapping met een eigen verhaal. Het resultaat was Joan: een tuinkamer volledig gemaakt van glas en een houten constructie. Die constructie van Joan is uniek, omdat hout werkt. Normaal komt het glas hierdoor te veel onder spanning en barst. Maar we vonden een zeldzame tropische houtsoort die bijna niet werkt. Dat maakt Joan de enige in zijn soort. 

Nu maken we elke glazen tuinkamer helemaal zelf. Elk onderdeel maken we op maat in onze eigen productie. Zo behouden we de regie, want we beheren het volledige proces en de kwaliteit van uw overkapping. Het resultaat is een unieke tuinkamer die zorgt dat u vanaf het begin van het voorjaar tot diep in het najaar in stijl van het buitenleven geniet. 

Precies dat laatste maakt uw tuinkamer Van van Ee echt uniek: we ontwerpen een tuinkamer die andere leveranciers niet kunnen maken. 

Het onstaan van Vigo

Enige tijd later presenteerden we Vigo: een tuinkamer die uniek is omdat de robuuste constructie volledig haaks en waterpas is, terwijl het glas tussen de liggers subtiel aflopend is. Dat is alleen maar mogelijk door een vernuftig systeem die wij in de dakliggers verwerkt hebben. Het mooiste is dat dit systeem helemaal onzichtbaar is.

Al snel na Vigo volgden Luc en Julian, onze houten en aluminium tuinkamers met een doek.

Onze nieuwste modellen zijn Lois en Alysa. Lois is een minimalistische aluminium tuinkamer met opnieuw een rechte constructie en is een tegenstelling van Alysa. Alysa bestaat voor 90% uit glas en heeft een dak dat aan vier zijden schuin afloopt. 

We maken niet alleen gebruik van de ontwerpen van onze eigen modellen, we realiseren ook maatwerk constructies door onze eigen daken te combineren met de tuinkamers, glazen wanden en accessoires van onze vaste leveranciers Renson, Weinor en Sunflex. 

Hebt u unieke wensen voor uw tuinkamer? Heeft uw terras een bepaalde vorm of grootte? Of zoekt u een tuinkamer die perfect past bij de exclusieve uitstraling van uw woning?

Lamellen terrasoverkapping Glazen serre
Realisatie door Zeker Zichtbaar