Vrijstaande overkapping of aan uw huis? Dit zijn de voor- en nadelen

Stalen overkapping

In de ruim 35 jaar dat Van van Ee bestaat hebben we al veel situaties gezien en adviezen gegeven. Een daarbij veel terugkerende vraag is wat nu de beste plek is voor een tuinkamer. Aan de woning vast of toch liever vrijstaand in de tuin? Een logische vraag die het uiteindelijke gebruik van de tuinkamer flink beïnvloed. In deze blog geven wij u handige tips bij het bepalen voor de beste plek in uw tuin.

Meest gekozen

Overkapping aan het huis vast

De meeste mensen kiezen voor een overkapping aan hun huis vast. Zeker met glazen tuinkamer Van van Ee. Waar een dichte, houten veranda voor flink lichtverlies in de woning zorgt is dit bij een glazen tuinkamer namelijk niet het geval. En doordat de overkapping (die uitgebreid kan worden tot een complete tuinkamer) aan uw woning vast zit kunt u er altijd droog inlopen. Tot slot is een belangrijk voordeel dat wanneer de voorjaarszon de overkapping heerlijk doet opwarmen u het snelst de neiging zult krijgen om van deze heerlijke plek te genieten. In de buitenlucht!

Aluminium overkapping met glas
Natuur rondom

Vrijstaand in de tuin genieten

Naast dat het mogelijk is om uw overkapping aan de woning te plaatsen, kunt u er ook voor kiezen hem vrijstaand in de tuin te zetten. Dit wordt met name vaak gedaan bij houten veranda’s vanwege het lichtverlies in de woning bij aanbouw. Maar ook met een glazen tuinkamer kan het een goede optie zijn om deze vrijstaand neer te zetten. Dat kan allereerst met de stand van de zon te maken hebben. Is uw achtergevel op het noorden en houdt u toch meer van de zon dan van de schaduw? Een vrijstaande tuinkamer zet u exact neer op de plek met de meeste zonne-uren. Daarnaast heeft een vrijstaande tuinkamer het voordeel dat u de natuur rondom ervaart. Door de tuinkamer iets van de zijkant en/of achterkant van uw tuin te zetten loopt het groen rondom door. Zo ervaart u écht het buitenleven.

Alysa glazen tuinkamer vrijstaand
Aluminium terrasoverkapping
Aluminium terrasoverkapping
Stalen overkapping
Lamellen terrasoverkapping Vince Van van Ee Renson Skye
Lois tuinkamer Van van Ee
Klantervaring

De keuze in de praktijk

Enkele jaren terug kwamen de eigenaren van deze natuurlijke tuin uit Bennekom bij ons langs met een vraag. Hoe konden ze nog meer van de tuin gebruik maken en zo de seizoenen meer ervaren? De eerste gedachte was om de overkapping aan de woning te bevestigen. Maar de tuin is vrij diep en wanneer de overkapping aan de woning bevestigd zou worden zou een groot deel van de tuin aan het zicht onttrokken zijn. Uiteindelijk is er gekozen om een klein deel van de tuin op te offeren voor de vrijstaande, glazen tuinkamer. En dat blijkt een goede keuze! Door de centrale plek in de tuin heeft de klant de tuin van een hele andere kant leren kennen en worden de seizoenen optimaal ervaren!

Aluminium overkapping glas Bennekom

Vrijstaand of aan de muur? Laat onze adviseurs u bij de keuze helpen.

Realisatie door Zeker Zichtbaar