Aluminium tuinkamer met plat dak? Dit zijn de mogelijkheden!

Glazen aluminium overkapping

Al sinds 2006 levert Van van Ee exclusieve tuinkamers. Steeds vaker hoorden wij van klanten dat ze het traditionele, schuine glazen dak niet goed bij hun woning vonden passen. Ze zochten eigenlijk iets met een vlak dak. Maar hoe doe je dat? Een schuine helling die voor het afvoer van regenwater nodig is, combineren met een strakke, horizontale constructie? Een uitdaging waar onze designers geen nee tegen zeiden. En zo ontstond in 2010 de eerste tuinkamer met een horizontale constructie en schuin glas. Een designstatement vanaf dag 1!

Hoe het begon

Vigo. De eerste rechte tuinkamer met schuin glas

De eerste tuinkamer met een rechte constructie en schuin glas, is tuinkamer Vigo. Een robuust model met sprekende liggers en strakke lijnen. De tuinkamer is gemaakt van aluminium, in combinatie met een stalen goot. Van van Ee – toen nog Jumbo tuinkamer – presenteerde de tuinkamer voor het eerst tijdens de 50 Plus Beurs, en het regende positieve reacties. Door de strakke, minimalistische uitstraling past de tuinkamer namelijk bij iedere stijl woning, zonder afbreuk te doen aan het ontwerp van de woning.

Stalen overkapping
Terrasoverkapping staal
Stalen overkapping glas Vigo
Stalen overkapping glas Vigo
Stalen overkapping glas Vigo
Overkapping staal
Stalen overkapping glas Vigo
Stalen overkapping
Stalen overkapping glas Vigo
Techniek

Het principe van een rechte tuinkamer

Hoe eenvoudig en simplistisch de tuinkamer oogt, zo moeilijk is deze te maken. Binnen de horizontale ligger zit namelijk de schuine afloop van het glas. Om dit effect te kunnen bereiken wordt ieder onderdeel exact op maat gemaakt voor uw situatie. Een veelgestelde vraag is hoe het water wordt afgevoerd. Ook dit is een unieke uitvinding Van van Ee. De goot zit namelijk vakkundig verwerkt in de voorbalk. Hiervoor wordt het glas onderbroken door een bladzeef waarvoor het water wegloopt.

Stalen overkapping
Nog strakker

Lois. Glas in overvloed

Vaak kregen wij de vraag of tuinkamer Vigo ook ranker uitgevoerd kon worden. Die uitdaging hebben wij opgepakt en resulteerde in tuinkamer Lois. Deze strakke tuinkamer bestaat uit een strak, horizontaal kader met daar tussenin liggers van slecht 1cm breed. Dit ultra ranke model heeft hetzelfde principe als tuinkamer Vigo met een horizontale constructie en schuin glas, alleen is Lois nog ranker en minimalistischer. De goot voor het water zit ook hier weer vakkundig weggewerkt, in de voorbalk. Waar gaat u voor? Het robuuste statement van tuinkamer Vigo, of toch de ranke uitstraling van tuinkamer Lois? Wij adviseren u graag!

Glazen tuinkamer Lois Van van Ee
Glazen tuinkamer Lois Van van Ee
Glazen tuinkamer Lois Van van Ee
Aluminium terrasoverkapping
Lamellen terrasoverkapping Glazen serre
Aluminium overkapping
Lois tuinkamer Van van Ee
Glazen tuinkamer Lois Van van Ee

Lois of Vigo? Bepaal met een van onze adviseurs wat het beste bij u past

Realisatie door Zeker Zichtbaar