Warmte onder uw glazen tuinkamer: hier moet u rekening mee houden.

Buitenkamer met glazen wand

Het is een hard opkomende trend: luxe glazen tuinkamers. Tuinkamers zoals de aluminium tuinkamer Lois of de stalen tuinkamer Vigo vormen een royaal verlengstuk van uw woning. Niet gek dus dat glazen tuinkamers flink aan populariteit winnen. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een glazen tuinkamer is de warmte door het broeikaseffect. Zo kunt u zelfs tot diep in het najaar genieten van uw tuinkamer met glas. Maar is dat broeikaseffect alleen een voordeel of zijn er ook nadelen waar u rekening mee moet houden? In deze blog leggen wij dat uit.

Het comfort van een tuinkamers

Een comfortabele tuinkamer, zelfs in hartje winter

Het opwarmen van een glazen tuinkamer is zeker in het vroege voorjaar of het late najaar (tot in de winter) erg aangenaam. Zonder dat u hoeft te stoken warmt de tuinkamer eenvoudig op tot comfortabele temperaturen. Zeker wanneer u uw glazen tuinkamer uitvoert met glaswanden rondom en er zo een besloten omgeving ontstaat. Door het stralingseffect van de zon op het glas blijft de warmte goed in deze besloten atmosfeer hangen. Wanneer de zon onder gaat verdwijnt de warmte eenvoudig om de volgende ochtend bij de eerste zonnestralen weer terug te keren. Comfortabel én duurzaam!

Buitenkamer met glazen wand in Vught
Buitenkamer met glazen overkapping en zonwering
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Stalen overkapping met glas
Exclusieve buitenkamer in Kwintsheul
Exclusieve tuinkamer met glazen wanden
Warmte in de zomer

Hou de warmte in uw tuinkamer tegen in de zomer

Het broeikas-effect zorgt voor veel comfort op de koude dagen. Maar tijdens de warmste weken van het jaar is verkoeling juist een belangrijk punt. Dankzij het flexibele karakter van de tuinkamers Van van Ee is dat gelukkig geen probleem. Om uw tuinkamer koel te houden zijn twee dingen belangrijk: zonwering en ventilatie. De eerste zorgt ervoor dat er een aangename schaduwplek ontstaat en de tuinkamer dus minder snel opwarmt. Zonwering onder een tuinkamer is er in veel soorten en maten. Altijd passend bij het ontwerp van uw tuinkamer en eenvoudig te bedienen met een druk op de afstandsbediening.

Ook belangrijk: ventilatie! Wanneer u kiest voor flexibele glazen wanden rondom de tuinkamer kunt u deze ’s zomers wijd open zetten. Zo komt een koele avondbries naar binnen en wordt de zomerwarmte verdreven. Belangrijk is hierbij dat er twee wanden open kunnen voor een optimale ventilatie.

Exclusieve tuinkamer

Een glazen tuinkamer ervaren? Maak een afspraak in onze showroom voor inspiratie en advies.

Realisatie door Zeker Zichtbaar